Winkelwagen € 0,00
Telefonisch bestellen? Bel 0483 51 73 42

Vragen - FAQ


Waarvoor kan ik Plasti Dip gebruiken?

 

De beschermende vloeibare rubber is ideaal voor een breed scala aan doe-het-zelf-projecten in en rond het huis, garage, tuin, en elders. Het beschermt gespoten voorwerpen tegen vocht, zuren, slijtage, corrosie, slippen/glijden en biedt een comfortabele, gecontroleerde grip. Toepasbaar op vrijwel alle gladde ondergronden. Ook op poreuze ondergronden, echter vervalt dan de verwijderbare werking van Plasti Dip.


Enkele voorbeelden:

  • Auto's
  • Fietsen
  • Helmen
  • Laptops
  • Moto's
  • Ramen
  • Velgen
  • ...

 

Hoe gebruik ik Plasti Dip

 

Aanbrengen

Alvorens het spuiten dient de ondergrond schoon en vetvrij te worden gemaakt met bijvoorbeeld de --een kuisproduct die ontvet en reinigt-- . Afhankelijk van het onderdeel dat gespoten moet worden adviseren wij 4 tot 6 lagen Plasti Dip aan te brengen voor een perfecte dekking en stevigheid. Probeer de dekking per laag rustig op te bouwen en wacht 30 min met het spuiten tussen de lagen in (afhankelijk van de omgevingstemperatuur). 


Verdunnen

Ja, dat kan worden gedaan met de verdunner die speciaal voor Plasti Dip ontworpen is. Voor het spuiten is de mengverhouding met Plasti Dip 1 op 1. 


Afstand tot object

Wij adviseren een afstand van ongeveer 30cm tot het object. Houd de spuitbus nooit stil tijdens het spuiten. Blijf mooie gelijke bewegingen maken over de hele breedte van het onderdeel. 


Videovoorbeeld

 

Factoren waar je rekening mee moet houden

- Een proper en droge ondergrond is een must! Was de wagen goed met een spons en shampoo. Gebruik daarna een ontvetter om de ondergrond goed te ontvetten.

- Plasti Dip is voor iedereen hetzelfde in gebruik, er zijn wel bepaalde omstandigheden die er voor kunnen zorgen dat de Plasti Dip zich niet gedraagt zoals verwacht. De leeftijd van de auto, de conditie van de blanke lak, is er reeds een Plasti Dip gebeurt op de wagen,... het zijn allemaal mogelijke factoren die een effect kunnen hebben op hoe de Plasti Dip hecht of er terug af komt. De meeste gebruikers van Plasti Dip hebben een probleemloze ervaring met de dip.

- Spuit de eerste twee lagen zeer dun om een goede ondergrond te creëren, spuit de volgende lagen iets dikker om een goed eindresultaat te bekomen.

- Probeer geen te grote stukken in één keer te spuiten. Het mondstuk zal verstoppen, wat zal resulteren in lopers of een oneffen eindresultaat.

- Wij raden aan om de Plasti Dip niet te appliceren bij 'extreme' temperaturen zoals warme dagen, koude dagen of vochtige dagen. Iedere factor kan invloed hebben op het eindresultaat.


 

Plasti Dip Kleuren

 

Standaar kleuren (Matt)

 


Wit


Rood


Geel


Gun Metal Grey


Transparant


Blauw


Zwart

 

Fluor kleuren (Blaze)

 


Groen


Blauw


Oranje


Roze


Paars


Geel

 

Camouflage kleuren (Camo)

 


Zwart


Bruin


Groen


Beige

 

 

Plasti Dip in Carwash

 

U kunt alle gespoten delen wassen met warm water en shampoo. Plasti dip kan ook tegen de wasstraat en hoge drukreiniger. Uiteraard zijn er grenzen en kunt u bij verkeerd gebruik van een hoge druk reiniger schade aanrichten aan de coating. Wij zijn niet verantwoordelijk indien Plasti Dip schade ondervindt door het foutief reinigen van uw gespoten onderdelen.

 

Plasti Dip Verwijderen

 

Mits u een voldoende dekkende laag Plasti Dip aangebracht heeft is dit op elk gewenst moment zeer makkelijk te verwijderen. Wanneer u een klein beginnetje los peutert kunt u de volledig laag Plasti Dip als een velletje van het gespoten onderdeel af trekken. Glossifier en Metalizer van Plasti Dip zijn op dezelfde manier te verwijderen als de normale producten.